laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Soep met kalfspoulet en gehaktballetjes
  ingrediënten:
   



    Voor 1 liter bouillon:
  • circa 500 gram kalfsschenkelvlees
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 2 stelen bleekselderij
  • 1 takje tijm
  • foelie
  • zout en versgemalen peper
  • 1 steel prei
    Voor de gehaktballetjes:
  • 250 gram kalfsgehakt
  • 1 ei
  • 2 beschuiten
  • zout en versgemalen peper
  • versgeraspte nootmuskaat
  bereiding:
    Bereiding

Breng het schenkelvlees met
1,5 liter koud water aan de kook
en schep er het bovendrijvende
schuim af. Snijd de ui, wortel en
de bleekselderij grof en doe ze
met de tijm en de foelie bij het
schenkelvlees in de pan. Breng
aan de kook, draai het vuur laag
en laat met het deksel schuin op
de pan ca. 3 uur tegen de kook
aan trekken.

Leg een vochtig gemaakte
keukendoek in een fijne zeef of
vergiet en zeef de bouillon. Snijd
het vlees in mooie stukjes en doe
ze bij de gezeefde bouillon. Gooi
de inhoud van de zeef weg. Breng
de bouillon op smaak met zout en peper.

Maak het gehakt aan met de
helft van het losgeklopte ei,
de verkruimelde beschuiten,
zout, peper en nootmuskaat.
Rol er balletjes van. Laat ze in
ca. 5 minuten in de zachtjes
kokende bouillon gaar worden.

Snijd het licht gekleurde deel
van de prei in smalle ringetjes,
was deze, laat ze uitlekken en
roer ze kort voor het serveren
door de soep. De prei moet nog
beet houden!
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats