laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gebakken appelen met slagroom en likeur
  ingrediënten:
    Nodig:

    - 2 grote appels
    - bloem, suiker en kaneel
    - 1/4 lt slagroom
    - likeur naar wens, bijv. Grand Marnier
    - amandelschijfjes
  bereiding:
    Schil grote appelen en steek in zijn geheel het klokhuis eruit. Snijd ze aan plakken van ca. 1 cm. dikte. Bestrooi ze licht met bloem. Laat de boter in een koekenpan bruin worden en bak de schijven aan weerskanten lichtbruin. Terwijl u dat doet strooit u er een beetje suiker en kaneel overheen. Giet op of in platte dessertbordjes een klein beetje likeur en draai het bordje zodanig dat er over de hele bodem likeur ligt, een 'spiegeltje' maken heet dat. Verdeel de gebakken appelschijven over de bordjes en daarop tenslotte de (dun geslagen) slagroom. Garneer met een paar gebrande amandelen
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats