laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Garnalen op Noorse wijze
  ingrediënten:
    Nodig voor 4 personen:

    400 g (vers)gepelde garnalen
    40 g boter
    versgemalen zwarte peper
    2 glazen (= ca. 4 cl) droge sherry 1/8 liter dikke zure room (20% vet)
    1 eetlepel fijngehakte dille eventueel
    1 klein blikje truffel (25 g)
  bereiding:
    De garnalen even op een zeef onder koud water afspoelen, goed laten uitlekken en daarna op keukenpapier leggen. In een grote koekenpan de boter verhitten, de garnalen hierin al roerende 3 minuten licht laten fruiten. Zout en peper toevoegen en daarna de sherry erbij schenken. De koekenpan sluiten en de garnalen nog 5 minuten op een zachte pit laten stoven. Nu de zure room toevoegen, deze even warm laten worden, maar niet koken! De garnalen op een voorverwarmde schaal overdoen, fijngeknipte dille erop strooien en met plakjes truffel garneren. Geef er geroosterde sneetjes stokbrood bij of flinterdun knackebrood. Goed gekoelde aquavit of champagne erbij schenken.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats