laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gebakken vissteaks uit Marokko
  ingrediënten:
    Eigenlijk moeten de steaks volgens het originele recept van een zwaardvis zijn, maar die zijn bij ons niet altijd te verkrijgen. Tonijnsteaks zijn ook heel smakelijk en zeker in goede viswinkels te koop. Als u toch zwaardvissteaks kunt krijgen, genieten die de voorkeur.

Nodig:

    4 tonijnsteaks, elk 200 g (diepvries)
    zout
    80 gr boter
    100 gr gehakte amandelen
    versgemalen zwarte peper
    1/8 liter vers citroensap
  bereiding:
    De stukken vis half ontdooien, met zout bestrooien en 10 minuten laten intrekken. De helft van de boter in een koekenpan verhitten en daarin de amandelen lichtbruin bakken. Ongeveer de helft van de amandelen uit de pan nemen, het vet eraf laten druipen. De andere amandelen opzij schuiven en de tonijnsteaks in de boter bakken. De nog overgebleven boter in vlokjes op de vis leggen en de uit de pan gehaalde amandelen erop leggen. Daarop het citroensap sprenkelen en nu alles op een flink vuur nog even aan de kook laten komen. Vlam temperen en met deksel op de pan alles nog 10 minuten laten stoven. De vissteaks op een voorverwarmde schaal leggen en de amandelen erop scheppen. Bij de vis kan witbrood of rijst worden gegeven. De vis is zo sappig dat er niets bij hoeft te worden gedronken.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats