laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kastanjetaart uit Oostenrijk
  ingrediënten:
    Nodig:

    600 g tamme kastanjes
    1/2 liter melk
    4 eidooiers
    200 g suiker
    4 eetlepels rum of cognac
    4 eiwitten
    50 g bloem boter voor het bevetten
    3/8 liter room
    100 g poedersuiker
    merg van 1/4 vanillestokje
  bereiding:
    De kastanjes kruiselings insnijden, op een bakblik leggen in een voorverwarmde oven van 200C en daarna 20 minuten roosteren tot de schil barst. De nog warme kastanjes pellen en ook de harige schilletjes verwijderen. De gepelde kastanjes in de melk gaar koken en 12 kastanjes apart houden voor de garnering. De andere koud laten worden, in een keukenmachine pureren of ze door een zeef wrijven. De eidooiers met de suiker schuimig roeren. Ongeveer de helft van de kastanjepuree vermengen met 2 eetlepels rum of cognac en 2-3 eetlepels melk. Dit mengsel door de eimassa mengen. Eiwitten heel stijf kloppen en samen met de gezeefde bloem door de kastanjepuree scheppen (de andere helft nog apart houden). Een springvorm invetten, een op maat geknipt stuk boterhampapier erin leggen en ook invetten. Het deeg in de vorm overdoen en in een voorverwarmde oven van 180C 55 minuten bakken. De taart enigszins af laten koelen, dan pas de vorm losmaken en de taart eruit nemen. Laat hem door en door koud worden en snijd hem met een sterke draad garen op een scherp mes horizontaal door. De room stijf kloppen en dan beetje bij beetje de poedersuiker erdoor kloppen. De nog overgebleven kastanjepuree vermengen met 2/3 van de slagroom en 2 eetlepels rum of cognac. Als de vulling iets te stijf is uitgevallen, dat is afhankelijk van de kastanjes, nog een klein beetje melk toevoegen. De kastanjevulling op de onderste taartlaag strijken, de bovenste laag voorzichtig erop leggen. De resterende 1/3 van de slagroom vermengen met het vanillemerg en een deel ervan dun op de taart strijken. De rest in een spuitzak overdoen en 12 toefjes op de taart spuiten. Op ieder toefje room een van de achtergehouden kastanjes zetten. De taart in 12 stukken snijden.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats