|
|
Verwarm de oven voor op 150°C. Verkruimel de beschuiten. Houd 4 eetlepels kruim apart. Vermeng de rest met 50 gram suiker, 1 pakje vanillesuiker, de gesmolten boter en het kaneelpoeder. Vet de bodem van een springvorm in. Verdeel hier, met de bolle kant van een lepel, het beschuitmengsel over. Mix de kwark, de slagroom, de rest van de suiker, 1 pakje vanillesuiker, de bloem, het zout, de eieren en de eidooiers door elkaar. Meng de citroenrasp erdoor. Giet de kwarkmassa in de springvorm. Strooi de apart gehouden beschuitkruim erover. Bak de taart ca. 90 minuten onderin de oven. Laat de taart in de vorm afkoelen. Snijd de rand met een scherp mes los; open de vorm en zet de kwarktaart minstens 6 uur in de koelkast. Maak intussen de cranberrycompote: breng alle ingredienten al roerende aan de kook. Kook de cranberry's ca. 30 minuten tot ze openspringen. Laat de compote afkoelen en bewaar hem tot gebruik in de koelkast.
Snijd punten uit de taart; zet ze op bordjes en schep er een beetje cranberrycompote op.
Serveer de rest van de kwaktaart als tussendoortje, bijvoorbeeld bij de koffie. |