laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kwarktaart met cranberrycompote
  ingrediënten:
    Voor 10 à 12 personen:

    23 beschuiten
    250 gram suiker
    2 pakjes vanillesuiker
    50 gram gesmolten boter
    1 theelepel kaneelpoeder
    750 gram kwark(platte kaas)
    2 dl slagroom
    30 gram bloem
    snufje zout
    5 eieren
    2 eidooiers
    geraspte schil van 1 citroen


    Nodig voor de cranberrycompote:
    1 zakje cranberry's (450 gram)
    200 gram suiker
    rasp van 1 sinaasappel
    1 dl verse jus d'orange
    1 dl rode port
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 150°C. Verkruimel de beschuiten. Houd 4 eetlepels kruim apart. Vermeng de rest met 50 gram suiker, 1 pakje vanillesuiker, de gesmolten boter en het kaneelpoeder. Vet de bodem van een springvorm in. Verdeel hier, met de bolle kant van een lepel, het beschuitmengsel over. Mix de kwark, de slagroom, de rest van de suiker, 1 pakje vanillesuiker, de bloem, het zout, de eieren en de eidooiers door elkaar. Meng de citroenrasp erdoor. Giet de kwarkmassa in de springvorm. Strooi de apart gehouden beschuitkruim erover. Bak de taart ca. 90 minuten onderin de oven. Laat de taart in de vorm afkoelen. Snijd de rand met een scherp mes los; open de vorm en zet de kwarktaart minstens 6 uur in de koelkast. Maak intussen de cranberrycompote: breng alle ingredienten al roerende aan de kook. Kook de cranberry's ca. 30 minuten tot ze openspringen. Laat de compote afkoelen en bewaar hem tot gebruik in de koelkast.

Snijd punten uit de taart; zet ze op bordjes en schep er een beetje cranberrycompote op.

Serveer de rest van de kwaktaart als tussendoortje, bijvoorbeeld bij de koffie.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats