|
|
Kook de aardappelen gaar en giet ze af. Maak de aardappelen zo fijn mogelijk. Verwarm de melk langzaam met de boter, zodar deze gesmolten is op het moment dat de melk gaat koken. Voeg dan de bloem in 1 keer toe en roer tot het deeg als een bal van de bodem loslaat. Roer er dan wat van de aardappelpuree en 1 ei door; voeg opnieuw aardappelpuree en 1 ei toe als het eerste ei helemaal is opgenomen; voeg tenslotte de rest puree en het laatste ei toe. Roer tot een tamelijk dikke, gladde en glanzende massa is ontstaan en maak die zeer pikant van smaak met nootmuskaat, aroma, peper en zout. Verwarm het frituurvet tot 180graden, er mag nog juist geen witachtige damp te zien zijn. Vorm met twee lepels balletjes van het aardappeldeeg en laat het deeg in het frituurvet langzaam uitzetten, gaar en mooi van kleur worden. Laat de aardappelsoesjes voor het serveren in een vergiet op vetabsorberend papier uitlekken. Smakelijk ! |