|
|
|
Tiramisu della casa |
|
ingrediënten: |
|
|
2,5 dl slagroom
500 gram mascarpone
3 eidooiers
120 gram poedersuiker
1 pak lange vingers of savoiardi (Italiaanse lange vingers)
2,5 dl sterke koffie
cacaopoeder
extra nodig: vierkante of rechthoekige hoge schaal |
|
bereiding: |
|
|
Klop de slagroom. Roer in een kom de mascarpone los. Mix in een kom de eidooiers met de suiker tot een witgeel mengsel en meng het door de mascarpone. Schep de slagroom erdoor.
Doop de lange vingers in de koffie en beleg de bodem van de schaal met de helft van de koekjes. Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover. Verdeel daarover de rest van de lange vingers (gedoopt in koffie) en verdeel de rest van het mascarponemengsel erover.
Zet de tiramisu minimaal 2 uur in de koelkast en bestrooi vlak voor serveren met cacaopoeder. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|