laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gemberlimonade
  ingrediënten:
    [list]
1 gemberknol (gepeld en gehakt)
8 blaadjes munt
6 eetlepels suiker
10 eetlepels water
1 fles spuitwater
sap van 1 citroen (kan ook het sap zijn van een limoen)
ijsblokjes[list]
  bereiding:
    Zet de tien eetlepels water en de zes eetlepels suiker op een licht vuurtje, samen met de gehakte gember en laat even inkoken. Neem van het vuur en voeg er de gehakte blaadjes munt bij, evenals het sap van de citroen/limoen.
Laat het geheel afkoelen (dit kan een tijdje duren).
Giet het gembermengsel door een zeef in een kan en doe er het ijs bij. Vul de kan met het spuitwater.
Werk af met een muntblaadje.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats