laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Risotto met spinazie
  ingrediënten:
    Met z’n zachte blaadjes is spinazie heerlijk in een salade of risotto en bovendien nog caloriearm ook. Het is daarom niet gek met deze groente meteen aan de slag te gaan:


    4 fijngesneden sjalotjes
    1 fijngesneden teentje knoflook
    3 eetlepels olijfolie
    zo’n 400 gram risottorijst
    zo’n 1½ liter kokende groente- en kippenbouillon
    150 gram verkruimelde verse geitenkaas of feta
    400 gram spinazieblaadjes (harde steeltjes verwijderd)
    wat zout en peper
  bereiding:
    Bak de sjalotjes en knoflook zo’n 5 minuten op een zacht vuurtje in de olie in een wijde pan met dikke bodem. Voeg de rijst toe en blijf roeren tot alle korrels glanzen. Schenk de wijn erbij en roer opnieuw tot de rijst de wijn heeft opgenomen. Schenk daarna in gedeelten (ongeveer 1½ dl per keer) en onder voortdurend roeren de hete bouillon in de pan. Blijf roeren tot al het vocht is verdampt en voeg dan pas weer nieuwe bouillon toe. Herhaal een en ander tot de bouillon is opgebruikt (houd 4 eetlepels achter) en de risotto gaar is (de korrel heeft dan nog een beetje beet, maar is wel gaar). Dit duurt pakweg 20 minuten. Neem hierna de pan van het vuur en roer er nog 4 eetlepels bouillon, de geitenkaas en spinazie door. Breng het geheel op smaak met wat zout en peper.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats