|
|
Kook de geschilde en in stukjes gesneden aardappelen gaar in water (kan ook in de microgolfoven). Breng de room samen met olijfolie aan de kook. Pureer de aardappelen met het room- en olijfoliemengsel en breng op smaak met peper en zout. Meng de aardappelpuree met fijngesneden garnalen en fijngehakte bieslook. Maak er lange kroketjes mee. Rol ze eerst in het geklutste ei, dan in de bloem en daarna in het paneermeel. Frituur ze goudgeel op 180°C. Meng de sojasaus, sherry, Japanse rijstwijn, geperste look en het limoensap tot een sausje. Bak de kippenvleugels gedurende 20 min in de oven op 170°C. Overgiet ze regelmatig met het sausje tot de kip gaar is. Tijdens het bakproces mag je ook een beetje water toevoegen om aanbranden te voorkomen. Serveer de kippenvleugels met de resterende saus en de aardappelkroketjes. Garneer met de lente-uitjes. Ook lekker met stukjes kip.
Tips !!!!
Als je het gerecht sneller wil klaarmaken, kan je de kippenvleugels ook bakken in de pan en blussen met de saus. |