|
|
|
Lamskoteletjes met gebakken asperges |
|
ingrediënten: |
|
|
Nodig voor 4 personen
12 lamskoteletjes
20 witte asperges, geschild
bosje basilicum, blaadjes fijngesnipperd
100 gr zwarte olijven, ontpit
zeste van 1/2 onbehandelde sinaasappel
sap van 1 sinaasappel
1 teentje look, fijngesnipperd
olijfolie
100 gr zachte boter
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de ovengrill
snij de asperges in schuine stukken
meng de basilicumsnippers door de boter
roerbak de asperges on olijfolie, breng op smaak met peper, zout en voeg er de laatste 2minuten de olijven, look en sinaaszeste aan toe
schep de aspergemengeling in een ovenschaal en besprenkel met sinaassap, verdeel er de basilicumboter in vlokjes over en laat de boter enkele minuten onder een hete ovengrill smelten
bak intussen de lamskoteletjes goudbruin aan beide zijden in olijfolie, kruid met peper en zout
verdeel de gebakken asperges over de voorverwarmde borden en schik op elk bord 3 lamskoteletjes. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|