laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tournedos van hert en saus van laurier.
  ingrediënten:
    Nodig:

    4 tournedos van hertenfilet van elk 150 gram
    4 schorseneren
    1 dl wildfond
    Luikse siroop
    verse laurierstukje
    gember
    1/4 knolselder
    200 gr aardpeerboter

    Compote van gedroogde abricozen,wortel en pistache:
    2 wortelen
    6 gedroogde abricozen
    pistachenootjeslikeur van abricozen
    1 el Gentse mosterd
    peper en zout
  bereiding:
    Schil de schorseneren en kook ze 'beetgaar'. Snijd in stukjes van 5 cm en stoof in boter met fijngesnipperde gember. Laat de fond tot de helft inkoken met de laurieren een soeplepel Luikse siroop. Bereiding compote: *Snijd de wortelen in 'brunoise'(kleine blokjes) en kook ze beetgaar. *Hak de pistachenootjes en snijd de abricozen in fijne reepjes. Laat dit met mosterd, boter en de likeur zachtjes garen. Kruid met peper en zout. *Maak puree van de knolselder en de aardpeer. Kruid bij met nootmuskaat en peper en zout. *Bak de tournedos in boter. Afwerking: *Plaats de tournedos op het bord. Leg hier bovenop de schorseneren. *Leg de compote van wortel en abricoos langs het vlees. Giet de saus rond het vlees. *Maak een bol van de knolselder/aardpuree. *Werk af met platte peterselie, eventueel boschampignons en gefrituurd druivenblad(verkrijgbaar in de Turkse supermarkt)
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats