|
|
|
Mousse van Mascarpone en citroengras met een gelei |
|
ingrediënten: |
|
|
Nodig:
200 gr mascarpone
200 gr room
eigeel van 4 eieren
2 el citroensap
6 el water
200 gr suiker
2 gelantinebladeren
1 stok citroengras
1 mango
Gelei van mango:
2 theezakjes met exotische vruchtensmaak
1,5 dl water
100 gr suiker
2 gelatinebladeren |
|
bereiding: |
|
|
Mousse van mascarpone: *Laat het citroensap en het water met het citroengras koken, los hierin de geweekte gelantinebladeren op, verwijder het citroengras. *Klop de mascarpone met de suiker, het eigeel en de room. *Meng de room, de mascarpone en de lauwe citroenvloeistof voorzichtig onder elkaar. *Vul kleine vormen(3/4vullen) en laat opstijven in de koelkast.
Gelei van mango: *Laat de theezakjes trekken in water. Voeg hierbij de suiker en de geweekte gelatinebladeren. *Snij de mango in reepjes, leg ze op de mascarponemousse en giet hierover de gelei. Zet terug in de koelkast. Serveren U kan uw eigen fantasie laten werken en uw bord garneren met fruit, een koekje, chocolade en eventueel een coulis van vrucht |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|