|
|
|
Camemberttaartjes |
|
ingrediënten: |
|
|
Nodig voor 4 personen:
4 plakjes bladerdeeg (diepvries)
2 rode uien
2 scharrel eieren
4 eetlepels melk
zout en peper
200 g camembert
2 eetlepels olie
1 eetlepel azijn
1 eetlepel gesneden bakgember
1/2 eetlepel boter om in te vetten,
1 eetlepel bloem om te bestuiven
Extra:
4 lage taartvormpjes, doorsnede ca. 10 cm |
|
bereiding: |
|
|
Oven voorverwarmen op 200 C. Plakjes bladerdeeg in ca. 10 minuten laten ontdooien. Intussen uien pellen en in dunne ringen snijden. In kom eieren loskloppen met melk, zout en peper. Met natgemaakt mes camembert in plakjes snijden. Vormpjes invetten. Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem. Plakjes bladerdeeg elk uitrollen tot vierkanten van ca. 16 x 16 cm. Vormpjes bekleden met elk 1 plakje bladerdeeg. Overtollig deeg langs randen wegsnijden. Plakjes camembert over vormpjes verdelen. Uiringen erop leggen. Eimengsel in vormpjes schenken. In midden van oven taartjes in ca. 25 minuten lichtbruin en gaar bakken. Taartjes ca. 10 minuten in vormpjes laten afkoelen. Uit vormpjes nemen en op taartrooster verder laten afkoelen. Taartjes tot gebruik afgedekt in koelkast (of diepvries) zetten.
Voor gebruik: oven voorverwarmen op 200C. Taartjes afdekken met alufolie en in midden van oven in ca. 15-20 minuten verwarmen. Intussen in kommetje olie en azijn tot sausje kloppen. Gember erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. Taartjes uit oven nemen en alufolie verwijderen. Op 4 borden elk 1 taartje zetten. Sausje erover scheppen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|