laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Moccamousse met walnotensaus en sesamgalettes
  ingrediënten:
    Moccamousse

  - 1/2 dl sterke koffie
  - 50 g suiker
  - 3 blaadjes gelatine
  - 3 eidooiers
  - 1/2 dl Tia Maria
  - 10 gemalen moccaboontjes
  - 1 1/2 dl room
  - 1 eiwit


Walnotensaus

  - 6 walnoten
  - 75 g bruine basterdsuiker
  - 1 dl water
  - scheutje bruine rum
  - 30 g boter


Sesamgalettes

  - 200 g suiker
  - 1 eetlepel water
  - 1 eetlepel sesamzaad
  bereiding:
    Moccamousse:
Meng de koffie met de suiker en laat deze voor de helft inkoken. Week de blaadjes gelatine in koud water, minimaal 10 minuten. Laat het koffiemengsel iets afkoelen en voeg dan de uitgeknepen gelatine toe. Los de gelatine goed op. Laat het geheel iets afkoelen. Giet dit mengsel bij de eidooiers en klop het geheel schuimig en stevig. Laat het mengsel afkoelen tot het lobbig wordt. Voeg de Tia Maria en de gemalen moccaboontjes toe. Klop de room niet helemaal stijf. Klop het eiwit schuimig in een ontvette kom met een ontvette garde, tot de kom ondersteboven kan worden gehouden. Spatel eerst de geslagen room en daarna het eiwit luchtig door het eimengsel. Giet de mousse in de vormpjes en laat ze opstijven in de koelkast. Stort de moccamousse op de borden. Garneer met de sesamgalettes en de walnotensaus

Walnotensaus:
Kraak de walnoten en breek ze in grove stukken. Doe de suiker en het water in een pan en breng dit aan de kook. Zet het vuur laag en laat het ca. 5 minuten koken tot het geheel stroperig wordt. Voeg de rum, de walnoten en de boter toe en verwarm het geheel op een laag vuur. De saus mag beslist niet meer koken.

Sesamgalettes:
Doe de suiker met het water in een pan met dikke bodem en laat deze licht karameliseren. Roer het sesamzaad erdoor en schep het meteen op vetvrij papier. Dek het direct af met een vel vetvrij papier en rol het mengsel met een deegroller zeer dun uit. Verwijder het papier en laat het geheel hard worden.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats