laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 salade met wildzwijnham en paddestoelen
  ingrediënten:
    Nodig:

    8 blaadjes eikenbladsla
    - 100 g ezelsoren of waterkers
    - 100 g (grot)champignons
    - 12 kerstomaatjes
    - 1 sjalotje
    - 4 eetlepels notenolie
    - 2 eetlepels bouillon
    - 3 eetlepels wijnazijn
    - zout en versgemalen peper
    - 200 g wildzwijnham in plakjes
    - 1 eetlepel fijngeknipt bieslook
  bereiding:
    Maak alle slasoorten schoon en sla ze droog. Veeg de champignons schoon. Halveer de kerstomaatjes. Hak het sjalotje zeer fijn. Roer een dressing van 3 eetlepels notenolie, 2 eetlepels bouillon en 3 eetlepels wijnazijn, zout en peper. Verdeel de sla en de kerstomaatjes over 4 borden. Leg de plakjes wildzwijnham erop. Schenk 1 eetlepel notenolie in een pan. Fruit hierin het sjalotje glazig. Voeg de champignons toe en roerbak ze ca. 1 minuut mee. Voeg de dressing toe en verhit die even mee. Verdeel de champignons over de ham. Strooi het bieslook erover.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats