salade met wildzwijnham en paddestoelen |
|
ingrediënten: |
|
|
Nodig:
8 blaadjes eikenbladsla
- 100 g ezelsoren of waterkers
- 100 g (grot)champignons
- 12 kerstomaatjes
- 1 sjalotje
- 4 eetlepels notenolie
- 2 eetlepels bouillon
- 3 eetlepels wijnazijn
- zout en versgemalen peper
- 200 g wildzwijnham in plakjes
- 1 eetlepel fijngeknipt bieslook |
|
bereiding: |
|
|
Maak alle slasoorten schoon en sla ze droog. Veeg de champignons schoon. Halveer de kerstomaatjes. Hak het sjalotje zeer fijn. Roer een dressing van 3 eetlepels notenolie, 2 eetlepels bouillon en 3 eetlepels wijnazijn, zout en peper. Verdeel de sla en de kerstomaatjes over 4 borden. Leg de plakjes wildzwijnham erop. Schenk 1 eetlepel notenolie in een pan. Fruit hierin het sjalotje glazig. Voeg de champignons toe en roerbak ze ca. 1 minuut mee. Voeg de dressing toe en verhit die even mee. Verdeel de champignons over de ham. Strooi het bieslook erover. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|