|
|
|
lamsfilet met sinaasappel-knoflooksaus |
|
ingrediënten: |
|
|
Nodig:
2 perssinaasappels
- 4 teentjes knoflook
- 1 grote ui
- 1 theelepel tijm
- 1/2 theelepel rozemarijnnaaldjes
- 1/2 eetlepel vloeibare honing
- 2 theelepels mosterd
- 30 g boter
- 8 stukjes lamsfilet, elk 75 g
- zout en peper
- 3 eetlepels creme fraiche |
|
bereiding: |
|
|
Boen 1 sinaasappel goed schoon en snijd er een stukje schil van ca. 5 cm af. Snijd dit stukje in flinterdunne reepjes. Breng de reepjes schil in een pannetje met ruim water aan de kook, laat ze 5 minuten zachtjes koken en daarna in een zeef goed uitlekken. Pers de sinaasappels uit. Pel de teentjes knoflook en snijd ze in plakjes. Snipper de ui. Doe het sinaasappelsap met de knoflook, de ui, de tijm, de rozemarijn, de honing en de mosterd in een steelpan en laat het geheel ca. 15 minuten zachtjes koken. Pureer de saus met een staafmixer of wrijf de saus door een zeef. Verhit de boter in een koekenpan en bak de lamsfilets in ca. 4 minuten bruin en van binnen roze. Bestrooi ze met zout en peper. Leg de lamsfilets op een warm bord, dek ze af met alufolie en houd ze warm. Roer de gepureerde saus en de creme fraiche door het bakvet en laat de saus inkoken tot hij goed van dikte is. Verdeel de lamsfilets over 4 borden. Schenk de saus erover en garneer die met reepjes sinaasappelschil. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|