Eieren met kerriesaus |
|
ingrediënten: |
|
|
Nodig voor 4 personen:
50 gram boter
1 kleine grofgesnipperde ui
flinke mespunt sambal oelek
1 theelepel maisolie of andere olie
1 theelepel kerrie
70 gram bloem
5 dl warme melk
4 hardgekookte eieren
soja
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Smelt de boter; fruit daarin de ui glazig en voeg op het laatste ogenblik de sambal oelek toe. Neem ui en sambal uit de pan; druk zoveel mogelijk vet uit de ui en doe de olie en de kerrie in de pan. Laat de kerrie even warm maar vooral niet bruin worden of aanbranden. Voeg de bloem toe; roer goed en schenk bij kleine hoeveelheden tegelijk de melk in de pan; laaf de gladgebonden saus even doorkoken. Maak de eieren fijn of maak er met een eiersnijder plakjes van en roer die door de saus. Voeg daaraan naar smaak soja, peper of zout toe. Serveer met gekookte langkorrelige of Siamrijst. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|