|
|
|
Antipasto van groenten |
|
ingrediënten: |
|
|
Nodig voor 4 personen:
1/2 limoen
4 eetlepels (olijf)olie
1 theelepel honing
1 gele paprika
1/2 aubergine
zout,
zwarte peper (uit de molen)
2 teentjes knoflook
4 takjes Italiaanse kruidenmix
12 groene olijven zonder pit
1 bakje (= 30 g) rucola |
|
bereiding: |
|
|
Grill voorverwarmen op de hoogste stand. Limoen uitpersen en met 3 eetlepels olie en honing tot dressing roeren. Paprika ca. 10 cm onder hete grill schuiven en in ca. 10 minuten roosteren tot schil bruin kleurt, af en toe keren. Intussen aubergine wassen; uiteinde verwijderen en schuin in plakken van ca. 12 mm dikte snijden. Antiaanbakpan of grillpan verhitten. Aubergineplakjes insmeren met olie en op hoog vuur ca. 2 minuten grillen, halverwege keren. Plakjes iets laten afkoelen. Bestrooien met zout en peper en licht besprenkelen met dressing. Paprika tot lauwwarm laten afkoelen. Paprika in vieren snijden; zaadjes en zaadlijsten verwijderen en met scherp mes schil eraf trekken. Paprikaplakjes in reepjes snijden en bestrooien met zout en peper. Besprenkelen met dressing. Knoflook pellen en in dunne plakjes snijden. Olijven halveren. Kruidenblaadjes van takjes rissen en grof snijden. Steeltjes van rucola snijden. In kom rucola licht besprenkelen met dressing en luchtig mengen. Rucola, aubergine en paprika over 4 borden verdelen. In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten. Knoflook, olijven en kruiden al omscheppend op hoog vuur ca. 1 minuut bakken. Olijvenmengsel over salade scheppen. Serveren met geroosterd brood. Smakelijk ! |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|