Bietenplakjes met geitenkaas |
|
ingrediënten: |
|
|
Nodig:
6 eetlepels (olijf)olie
3 eetlepels citroensap
2 theelepels vloeibare honing
2 teentjes knoflook
zout en peper
4 takjes basilicum
200 g zachte geitenkaas zonder korst
4 kleine gekookte bietjes |
|
bereiding: |
|
|
In een kommetje de olie met citroensap en honing tot vinaigrette kloppen. Knoflook pellen en boven vinaigrette uitpersen. Op smaak brengen met zout en peper. 4 Grote blaadjes basilicum in fijne reepjes snijden en door vinaigrette mengen. In kommetje geitenkaas met vork iets luchtig prakken. Bietjes dun schillen en aan onderkant plat afsnijden. Bieten in mooie plakjes van ca. 1 cm dikte snijden. Vier plakjes biet achterhouden, rest bestrijken met geitenkaas. Plakjes tot 4 stapeltjes opstapelen en afdekken met achtergehouden plakjes biet. Bietenstapeltjes op midden van 4 bordjes zetten en basilicumvinaigrette er omheen sprenkelen. Garneren met rest van basilicum. Direct serveren. Smakelijk ! |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|