laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Bietenplakjes met geitenkaas
  ingrediënten:
    Nodig:

    6 eetlepels (olijf)olie
    3 eetlepels citroensap
    2 theelepels vloeibare honing
    2 teentjes knoflook
    zout en peper
    4 takjes basilicum
    200 g zachte geitenkaas zonder korst
    4 kleine gekookte bietjes
  bereiding:
    In een kommetje de olie met citroensap en honing tot vinaigrette kloppen. Knoflook pellen en boven vinaigrette uitpersen. Op smaak brengen met zout en peper. 4 Grote blaadjes basilicum in fijne reepjes snijden en door vinaigrette mengen. In kommetje geitenkaas met vork iets luchtig prakken. Bietjes dun schillen en aan onderkant plat afsnijden. Bieten in mooie plakjes van ca. 1 cm dikte snijden. Vier plakjes biet achterhouden, rest bestrijken met geitenkaas. Plakjes tot 4 stapeltjes opstapelen en afdekken met achtergehouden plakjes biet. Bietenstapeltjes op midden van 4 bordjes zetten en basilicumvinaigrette er omheen sprenkelen. Garneren met rest van basilicum. Direct serveren. Smakelijk !
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats