|
|
Schil de asperges, verwijder de harde uiteinden en bewaar deze. Snij de asperges in schuine stukken van circa 1 cm. Houd een handje van de schuine aspergestukken achter ter garnering. Breng 750 ml water aan de kook en voeg de aspergestukken, aspergeuiteinden, het zout en de suiker toe. Laat het circa 15 minuten koken. Schil de aardappels en snij ze in kleine blokjes (brunoise). Spoel de aardappelblokjes en dep ze mooi droog.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de aardappelblokjes goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Snij de plakjes parmaham in stukjes. Bak de ham krokant en laat ze uitlekken op keukenpapier. Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Voeg de rest van de aspergestukken toe en laat de soep ca. 10 minuten zachtjes koken. Klop de slagroom halfstijf. Haal de pan van het vuur en roer de slagroom door de soep. Breng op smaak met peper en nootmuskaat. Verdeel de soep met de aardappelblokjes en de ham over 4 kommen.
Bestrooi de soep met bieslook, ook erg lekker met hollandse garnalen in plaats van de ham. |