|
|
|
Griesmeelsoep |
|
ingrediënten: |
|
|
4 dikke plakken bacon,
2 uien,
4 eetlepels griesmeel,
1 liter bouillon,
150 gr. verse (boeren)soepgroenten,
1/2 rookworst of soepballetjes,
1 eetlepel boter of (olijf)olie |
|
bereiding: |
|
|
De bacon in reepjes snijden, de uien snipperen, de rookworst in plakjes of soepballetjes maken naar eigen smaak (of kant en klaar kopen), bouillon heet maken
Bak de bacon op laag vuur uit, voeg de uien toe en bak ze goudgeel. Doe de boter erbij en laat smelten, dan de griesmeel er bij strooien en even fruiten. De bouillon erbij en goed roeren met de garde. De groenten er bij doen en alles met gesloten deksel nog ± 15 minuten op laag vuur zachtjes laten koken. Op het laatst de worst of soepballetjes erbij.
Serveer met bruin (stok)brood of Turks brood |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|