laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Griesmeelsoep
  ingrediënten:
   

    4 dikke plakken bacon,
    2 uien,
    4 eetlepels griesmeel,
    1 liter bouillon,
    150 gr. verse (boeren)soepgroenten,
    1/2 rookworst of soepballetjes,
    1 eetlepel boter of (olijf)olie
  bereiding:
    De bacon in reepjes snijden, de uien snipperen, de rookworst in plakjes of soepballetjes maken naar eigen smaak (of kant en klaar kopen), bouillon heet maken

Bak de bacon op laag vuur uit, voeg de uien toe en bak ze goudgeel. Doe de boter erbij en laat smelten, dan de griesmeel er bij strooien en even fruiten. De bouillon erbij en goed roeren met de garde. De groenten er bij doen en alles met gesloten deksel nog ± 15 minuten op laag vuur zachtjes laten koken. Op het laatst de worst of soepballetjes erbij.

Serveer met bruin (stok)brood of Turks brood
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats