laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Chocoladetaart met sinaasappelsorbet
  ingrediënten:
   


  • 250 g chocolade (puur)
  • 560 g suiker
  • 250 g boter (roomboter)
  • 7 eieren
  • 4 dl sinaasappelsap
  • 350 g verse kaas (mager)
  • 1.8 dl water
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 7 cl grand-marnier
  bereiding:
    Bereiding

Bereid de taart: laat de chocolade samen met de boter en 1/2 suiker smelten in een steelpan tot een gebonden massa. Voeg een voor een de eieren toe en klop de massa stevig op. Giet het geheel in een vorm en bak af op 200°C gedurende 20 minuten.

Bereid de sorbet: verwarm 1/2 suiker met het sinaasappelsap tot zich een stroop vormt. Laat afkoelen. Voeg de geraspte sinaasappelschil toe. Meng er tenslotte de kaas onder. Laat een half uur draaien in een sorbetiere.

Bereid de chocoladecoulis: breng het water aan de kook met wat suiker en de cacao. Kook tot een homogene massa. Druk de saus door een zeef. Voeg na afkoeling Grand Marnier toe. Roer flink. Doe de saus in een papieren puntzak en spuit een patroon naar keuze op het bord.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats