laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Beierse vla
  ingrediënten:
    Nodig voor 4 personen:

    1/3 l melk
    4 blaadjes gelatine
    1/2 vanillestok (of een pakje vanillesuiker van 10 gram)
    160 gr griessuiker
    5 eidooiers
    3 dl room
  bereiding:
    Leg de gelatineblaadjes gedurende 15 minuten in koud water. Breng ondertussen de melk aan de kook.
Klop de eidooiers met suiker tot ze stijf worden en er 'lintjes' ontstaan
Haal de melk van het vuur. Voeg het mengsel van de eidooiers en de suiker toe aan de melk. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ook deze toe. Zet de pan terug op het vuur, en houd warm.
Klop ondertussen de room op tot een schuimige massa. Niet stijfkloppen, dan krijg je slagroom.
Breng de melk over in een koude schaal. Laat het geheel wat opstijven, en meng er dan de opgeklopte room onder.
Giet over in kleine potjes of schaaltjes en laat opstijven.

Tip:
Deze vla kan je op smaak brengen zoals je wenst; met chocolade, aardbeiencoulis, munt, ......
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats