laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 koekjestaart
  ingrediënten:
   

    500 gr gewone bakboter
    300gr suiker
    7 pakje vanillesuiker
    2 pakken van 330 gr petite beurre koekjes (2/pak)
    dan ook nog wat melk met 2 à 3 druppels vanille-essence per gebruikt diep bord.
    Voor de afwerking : hagelslag.
  bereiding:
    De boter romig kloppen samen met de suiker en de vanillesuiker, de boter mag niet meer geel zien. Je kan eventueel de suiker smelten met wat water, dan is de boterroom niet zo korrelig maar dan moet je toch zekers een 100 gr meer suiker gebruiken. In dit geval wel heel zeker zijn dat het suikerwater koud is anders gaat de boter schiften.

Op een schotel ga je nu de eerste laag koekjes schikken, bestaande uit 12 petite beurrekes deze mag je eventueel al in de melk soppen maar moet niet. Deze laag smeer je nu in met de roomboter. Vanaf nu ga je elk koekje onderdompelen in een diep bord gewone melk met 2 à 3 druppels vanille-essence in. Dan weer roomboter erop tot +- 7 lagen. Als je ziet dat de boterroom bijna op is, smeer je heel de taart in : zowel bovenkant als zijkanten die je dan besprenkeld met hagelslag.

Tip 1 : Hoe langer deze taart blijft staan, hoe lekkerder ze word. Best een dagje op voorhand al klaarmaken.

Tip 2 : Je kan de smaak van de roomboter veranderen door er bv cacaopoeder of rhumextrakten onder te mengelen en/of de koekjes onder te dompelen in bv koffie met amaretto of gewone chocomelk.

Smakelijk !
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats