Clubsandwich met warmgerookte zalm |
|
ingrediënten: |
|
|
6 sneetjes volkorenbrood
1/4 komkommer
200 g warmgerookte zalmsteaks
50-75 g tapenade van gedroogde tomaatjes
30 g rucola
citroensap
zwarte peper |
|
bereiding: |
|
|
Rooster voor 2 personen 6 sneetjes volkorenbrood in een grillpan of in de broodrooster. Snijd intussen ¼ komkommer in dunne plakjes en verdeel ca. 200 g warm gerookte zalmsteaks in stukjes. Bestrijk de sneetjes met totaal 50-75 g tapenade van gedroogde tomaatjes. Verdeel over 4 sneetjes de plakjes komkommer, 30 g rucola en de stukjes zalm. Sprenkel er wat citroensap over en maal er royaal zwarte peper boven. Leg op 2 borden de belegde sneetjes op elkaar en dek de sandwiches af met de laatste sneetjes met de tapenade naar beneden. Snijd de clubsandwiches diagonaal door en steek de helften eventueel vast met satéstokjes.
Bereidingstijd: ca. 10 minuten |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|