|
|
|
Bolognaise saus 1 |
|
ingrediënten: |
|
|
2 uien, 2 tenen knoflook, 300 g gemalen rundfilet, 1 blokje Knorr rundsbouillon, 1 blokje Knorr Provencaalse kruiden, 1 soeplepel spagetti kruiden mix, 2 soeplepels olijfolie extra vierge, 1 doosje tomaten puree Elvea. |
|
bereiding: |
|
|
De uien klein snijden & fruiten in de olie, dan de gemalen rundsfilet bijvoegen en prakken met een vork tot alles gebakken is en niet meer aan elkaar kleeft. De twee Knorr blokjes in 200 ml water doen, 2 minuten in microgolf en roeren met lepeltje tot alles opgelost is.
Dan de teentjes knoflook uitpersen en toevoegen samen met al de rest. Goed oproeren terwijl het mengsel aan de kook gebracht wordt, na 10 minuten nog even met een soepmixer erdoor tot allles fijn gehakt is.
Als er verse tomaten zijn (de ovale Italiaanse) kunnen die het potje tomatenpuree uiteraard vervangen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|