laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Heldere aspergesoep
  ingrediënten:
   
  • 25 g boter,
  • 1 ui,
  • 1 prei,
  • 500 g asperges,
  • 1 theel sereh (citroengras),
  • 1 l kippenbouillon,
  • 3 eiwitten
  • peper.
  bereiding:
    Bereidingswijze: Snijd de ui en het wit van de prei in dunne ringen. Verhit de boter in een pan en fruit de ui en prei hierin. Spoel onderwijl de asperges af met koud water en schil ze zorgvuldig. Was de asperges na het schillen nog eens. Snijd de wat houterige onderzijde (1 tot3 cm) en de koppen (+/- 5 cm) van de asperges. Houd de aspergekoppen apart. Doe de aspergeschillen, de rest van de stengels en de sereh erbij en bak dit 5 minuten mee. Voeg de bouillon toe, laat het aan de kook komen en kook het geheel 40 minuten. Kook de laatste 5 minuten de aspergekoppen mee. De asperges moeten zacht maar niet papperig zijn. Schep de aspergekoppen uit de soep en spoel ze af. Snijd ze diagonaal in dunne plakjes en houd weer apart. Zeef de bouillon en laat hem afkoelen. Klaar de soep wanneer hij is afgekoeld. Doe dit als volgt: roer de eiwitten met een vork los en roer het door de bouillon. Breng de bouillon langzaam weer aan de kook. Blijf ondertussen rustig roeren. Het eiwit zal beginnen te stollen waardoor de losse deeltjes in de soep gebonden worden. Laat de soep zachtjes sudderen tot hij helder is, ongeveer 5 tot 10 minuten. Bekleed een zeef met kaasdoek of een dunne theedoek en zeef de soep hiermee. Voeg de aspergeplakjes aan de soep toe en warm tenslotte alles nog eens goed op. Voeg peper naar smaak toe. Noot: Zet de asperges na aankoop meteen in koud water en ververs het water regelmatig. In een paar uur tijd zuigen de stengels zich vol water. Hierdoor worden ze weer mals en sappig. Ook laten ze zich makkelijker schillen. Gebruik voor het schillen een dunschiller.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats