laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Aspergesoep
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:



    250 gram verse asperges
    5 dl water
    2 theelepels zout
    suiker
    kruidentablet
    20 gram margarine
    4 takjes peterselie
    1/2 eidooier
    1 eetlepel slagroom
    nootmuskaat
  bereiding:
    Leg de asperges plat neer en schil ze met een dunschiller. Begin 1 cm onder het kopje. Snijdt de kopjes op 3 cm af. Breng het water met het zout en een mespuntje suiker aan de kook. Kook de aspergekopjes 5 minuten, neem ze met een schuimspaan uit het water en leg ze apart. Doe de overige stukken asperge met het tablet in het kookvocht en kook dit 30 minuten. Zeef de bouillon en wrijf de stukken asperge door de zeef. Meet 5 dl bouillon af en voeg zonodig wat water toe. Schenk al roerende wat hete soep bij het eimengsel en doe dit al roerende terug in de pan. Zorg dat de soep niet meer kookt en roer de aspergekopjes en de peterselie erdoor.
Maak de soep op smaak met iets nootmuskaat.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats