Tortillas met geroosterde entrecote en avoca |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
Marinade:
2 teentjes knoflook
0.5 eetlepel (gedroogde) tijmblaadjes
1 theelepel tabasco
sap en rasp van 1 limoen
1 eetlepel tequila (optioneel)
2 eetlepels olijfolie extra vergine
2 theelepels zout
400 g entrecote
Avocadosaus:
1 avocado
1 teentje knoflook
1 eetlepel limoensap
1 eetlepel tequilla (optioneel)
3 eetlepels creme fraiche
1 theelepel komijnpoeder
zout, peper
tortillas
koriander |
|
bereiding: |
|
|
voorbereiding:
Pel en snipper de knoflook. Pureer in de keukenmachine of vijzel alle ingrediënten voor de marinade en marineer het vlees minimaal 2 uur.
Maak de avocado schoon en pel de knoflook. Pureer alle ingrediënten voor de avocadosaus.
bereiding:
Rooster het vlees op de barbecue in ca. 6-8 minuten om en om medium. Laat het vlees even rusten onder folie. Leg intussen de tortilla's op de barbecue, tot ze warm zijn.
Snijd het vlees in reepjes en serveer ze met de tortillas, avocadosaus en koriander. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|