|
|
|
Geroosterde spareribs |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1 ui
3 teentjes knoflook
olijfolie
1 theelepel gemalen komijn
1 kaneelstokje
1 dl Balsamico Bianco (Bertolli)
2 dl tomatenketchup
1 dl chilisaus
1 dl ketjap
scheut worcestersaus
2 eetlepels bruine basterdsuiker
1.5 dl water
2 kg spareribs
zout, peper |
|
bereiding: |
|
|
voorbereiding:
Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit een scheut olie in een grote pan en fruit de ui en knoflook ca. 3 minuten. Voeg de specerijen toe en bak ze een minuutje mee. Voeg de rest van de ingrediënten toe en breng de marinade aan de kook. Kook ca. 5 minuten en draai het vuur laag. Snijd de spareribs in stukken van 5-6 ribben, leg ze in de marinade en laat 35-45 minuten zachtjes koken. Laat het vlees in de marinade afkoelen.
bereiding:
Bestrooi de spareribs met zout en peper en rooster ze op de barbecue. Bestrijk tijdens het roosteren met marinade.
serveertips:
- snijd de spareribs in stukken van 5-6 ribben, zodat ze goed op het rooster kunnen liggen, te kleine stukken kunnen er eventueel tussen vallen!
- Als de marinade dun is kun je hem op hoog vuur inkoken en eventueel als saus bij het vlees serveren
- Lekker bij de spareribs: gepofte aardappels en koolsalade
- De spareribs kun je prima voorbereiden, zodat je ze alleen nog maar hoeft te roosteren op de barbecue
- Als het weer niet meezit kun je de spareribs ook in de oven bereiden: Maak de marinade. Bestrooi het vlees met zout en peper en leg het op een bakplaat, schenk de marinade eroverheen en dek het geheel af met aluminiumfolie. Bak ca. 1 uur in de oven (ca. 160ºC). Verwijder het folie en bak nog ca. 20 minuten. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|