laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Geroosterde spareribs
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    1 ui
    3 teentjes knoflook
    olijfolie
    1 theelepel gemalen komijn
    1 kaneelstokje
    1 dl Balsamico Bianco (Bertolli)
    2 dl tomatenketchup
    1 dl chilisaus
    1 dl ketjap
    scheut worcestersaus
    2 eetlepels bruine basterdsuiker
    1.5 dl water
    2 kg spareribs
    zout, peper
  bereiding:
    voorbereiding:

Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit een scheut olie in een grote pan en fruit de ui en knoflook ca. 3 minuten. Voeg de specerijen toe en bak ze een minuutje mee. Voeg de rest van de ingrediënten toe en breng de marinade aan de kook. Kook ca. 5 minuten en draai het vuur laag. Snijd de spareribs in stukken van 5-6 ribben, leg ze in de marinade en laat 35-45 minuten zachtjes koken. Laat het vlees in de marinade afkoelen.

bereiding:

Bestrooi de spareribs met zout en peper en rooster ze op de barbecue. Bestrijk tijdens het roosteren met marinade.

serveertips:

- snijd de spareribs in stukken van 5-6 ribben, zodat ze goed op het rooster kunnen liggen, te kleine stukken kunnen er eventueel tussen vallen!
- Als de marinade dun is kun je hem op hoog vuur inkoken en eventueel als saus bij het vlees serveren
- Lekker bij de spareribs: gepofte aardappels en koolsalade
- De spareribs kun je prima voorbereiden, zodat je ze alleen nog maar hoeft te roosteren op de barbecue
- Als het weer niet meezit kun je de spareribs ook in de oven bereiden: Maak de marinade. Bestrooi het vlees met zout en peper en leg het op een bakplaat, schenk de marinade eroverheen en dek het geheel af met aluminiumfolie. Bak ca. 1 uur in de oven (ca. 160ºC). Verwijder het folie en bak nog ca. 20 minuten.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats