 |
|
 |
Merguez-couscoussalade |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1 rode ui
1 teentje knoflook
1 klein rood Spaans pepertje
1 theelepel komijnzaad
1 theelepel venkelzaad
100 g gedroogde, gewelde abrikozen
1 geroosterde paprika (pot)
4 takjes verse koriander
2 takjes verse munt
olijfolie
250 g couscous
4 dl runder)bouillon (van een tablet)
4 merguez worstjes
1 citroen |
|
bereiding: |
|
|
voorbereiding:
Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak het pepertje schoon en snipper het fijn.
Kneus het komijn- en venkelzaad in een vijzel of met behulp van een deegroller.
Snijd de abrikozen en paprika in reepjes.
Hak de koriander en munt fijn.
bereiding:
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit ui, knoflook en pepertje ca. 2 minuten. Voeg het gekneusde zaad toe en bak even mee. Roer de couscous door het uimengsel, voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur uit en laat de couscous, met de deksel op de pan, in ca. 15 minuten gaarstomen.
Bak intussen de merguez worstjes gaar en bruin op de BBQ.
Roer de couscous los en meng de abrikozen en paprika erdoor. Breng de warme salade op smaak met munt en koriander en schep de worstjes (evt. in kleinere stukken gesneden) erdoor. Garneer met partjes citroen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |
|
|