|
|
|
Perzikenpakketjes met citroenhangop |
|
ingrediënten: |
|
|
Nagerecht voor 4 personen:
1 l volle yoghurt
40 g pecannoten
1 kleine banaan
4 rijpe perziken
60 g roomboter
3 eetlepels suiker
0.5 theelepel kaneel
poedersuiker
rasp van 0,5 citroen
extra nodig: zeef, theedoek, alminiumfolie |
|
bereiding: |
|
|
voorbereiding:
Bedek een zeef met een schone theedoek. Schenk de yoghurt erin en laat hem minimaal 8 uur uitlekken tot een dikke massa.
Hak de pecannoten grof. Pel de banaan en snijd hem in kleine stukjes.
bereiding:
Schil de perziken, halveer ze en verwijder de pit. Meng de boter met de pecannoten, stukjes banaan, suiker en kaneel. Verdeel het mengsel over 4 perzikhelften en bedek met de andere helften. Verpak de perziken in aluminiumfolie en leg ze ca. 10 minuten in de gloeiende as.
Breng intussen de hangop op smaak met poedersuiker en citroenrasp.
Open de pakketjes en serveer ze met de citroenhangop. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|