laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tagliatelle met peperolie en rivierkreeftjes
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:


    200 gram tagliatelle
    3 dl olijfolie
    1 Spaanse peper
    3 tenen knoflook
    2 tl paprikapoeder
    300 gr geraspte Parmezaanse kaas
    1 ui
    2 tomaten
    1 bakje rivierkreeftjes
    peper en zout
    200 gr sugocasa tomatensaus
    50 gr rucola
    paar blaadjes basilicum
  bereiding:
    Kook de tagliatelle in vijf minuten beetgaar (al dente), spoel af met koud water en laat staan tot nader gebruik. Snijd voor de peperolie de Spaanse pepers en de knoflook klein. Doe de olijfolie in een pannetje, samen met de Spaanse peper, knoflook en paprikapoeder. Verwarm dit een kwartier op een laag vuur.

Leg wat hoopjes geraspte Parmezaanse kaas op een ovenplaat met bakpapier. Plaats deze 4-5 minuten in een voorverwarmde oven van 170° graden. Snijd de ui en tomaten klein. Schep twee eetlepels van de peperolie in een pan en fruit hier de ui en tomaten in aan. Voeg de rivierkreeftjes en de pasta toe. Breng het op smaak met wat peper en zout en schenk de sugosaus erbij. Roer het geheel goed door en verwarm het enkele minuten op een laag vuur. Schep er als laatste de helft van de rucola doorheen.

Leg de rest van de rucola in een diep bord, plaats hier de pasta op en garneer het met de krokante kaaskoekjes en wat verse basilicum.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats