laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Vispannetje op z'n Vlaams
  ingrediënten:
   

  • 1/2 kg verschillende soorten vis (diepvries of vers)
  • 1 grote winterwortel
  • 1 grote ui
  • 1 dikke prei
  • enkele stengels bleekselderij
  • peterselie
  • tijm,
  • laurier
  • zout
  • peperkorrels
  • stuk citroenschil
  • 60 g boter,
  • 60 g bloem
  • sap van 1 citroen
  • plakjes citroen
  • 100 g garnalen (vers, diepvries of blik)
  • 2 eidooiers
  bereiding:
    Bereiding:
Verdeel de vis in stukken. Snijd de wortel, ui, prei en bleekselderij in niet te kleine stukken. Doe de gesneden groenten in een pan met 1 liter water en voeg de kruiden en de citroenschil toe. Breng dit aan de kook en laat ca. 3 kwartier trekken. Zeef de groentebouillon en breng opnieuw aan de kook. Leg de stukken vis erin en pocheer de vis in ca. 10 minuten. Neem de vis uit de pan en houd de vis warm in een afgedekte schaal. Laat de bouillon iets inkoken. Smelt de boter en roer de bloem erdoor. Roer er vervolgens voorzichtig driekwart van de bouillon door. Klop de dooiers los, voeg er enkele eetlepels van de hete bouillon aan toe en roer dit goed door elkaar. Neem de pan van het vuur en voeg het dooiermengsel toe aan de saus. Zet de pan op een zacht vuur en laat de saus niet meer koken. Voeg het citroensap, de garnalen en de stukken vis toe. Bestrooi de saus met peterselie en garneer met plakjes citroen. Serveer dit gerecht met frietjes of met stokbrood.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats