|
|
|
Macaroni met kaas en paprika |
|
ingrediënten: |
|
|
225 g. macaroni, 1/2 rode paprika, 1/2 gele paprika, olijfolie.
voor de saus : 50 g. boter, 50 g. bloem, 6dl.melk, 2tl. franse mosterd, 25 g. geraspte cheddar, zout en versgemalen peper.
voor het kruimellaagje : 100 g. vers broodkruim, 50 g. geraspte cheddar |
|
bereiding: |
|
|
Voorbereiding:
Verwijderd de zaadjes uit de paprika. Verwarm de oven voor op 200°C.
Bereiding:
Breng een grote pan water aan de kook en voeg de macaroni, de stukjes paprika en een scheutje olijfolie toe. Kook in circa 10 min. onder af en toe roeren. Laat de pasta uitlekken en doe ze in een ovenschaal. Smelt de boter voor de saus, roer de bloem erdoor. Voeg geleidelijk, al roerend, de melk toe. Breng de saus langzaam al roerend aan de kook en laat hem binden. Roer de mosterd en kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper. Kook nog 1-2 min. om kaas te smelten. Giet de kaassaus over het macaronimengsel en schep alles door elkaar. Bestrooi met broodkruim en cheddar en bak het gerecht in 25-30 min. knapperig en goudgeel. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|