Penne met champignon-mosterdsaus en kalkoen |
|
ingrediënten: |
|
|
- 300 gram champignons - 2 uien - 2 teentjes knoflook - 400 gram penne (pasta) - 400 gram kalkoenfilet - 2 eetl. olijfolie - 1 dl witte wijn - 2 dl room - 1-2 theel. grove mosterd - zout - versgemalen peper - rozemarijn - peterselie |
|
bereiding: |
|
|
Voorbereiding:
Borstel de champignons goed schoon en snijd ze in plakjes. Pel de uien en de knoflook en hak ze fijn. Kook de penne beetgaar in ruim kokend water met zout. Snijd de kalkoenfilet in blokjes.
Bereiding:
Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook aan. Neem de knoflook uit de pan en bak de kalkoen aan. Voeg de ui en champignons toe en laat deze enkele minuten op hoog vuur bakken. Blus af met witte wijn en room. Laat alles enkele minuten inkoken. Voeg de mosterd toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. Schep de goed uitgelekte penne erdoor. Warm het gerecht zonodig nog even door en serveer het direct. Geef er eventueel geraspte parmezaanse of pardanokaas apart bij
Garneer met een takje rozemarijn en peterselie. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |