laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 floridacoctail
  ingrediënten:
   

  • 1 grapefruit
  • 1 sinaasaapel
  • 1 appel
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 50-100 g garnalen voor de saus
  • de helft van 1/8 l stijfgeklopte slagroom (gebruik de rest, met suiker erdoor, voor het toetje)
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 2 eetlepels mayonaise of slasaus
  • zout, peper
  • 2-4 eetlepels sherry of cognac(vieux)
  • 1 theelepel worcestershiresaus
  • paprikapoeder
  bereiding:
    Schil de grapefruit, ontvlies de partjes en snijd ze in twee?n. Was en droog de appel, snijd hem door, haal het klokhuis eruit en snijd hem in blokjes. Voeg de drie fruitsoorten bij elkaar. Week de rozijnen 5 minuten in warm water, giet ze af, doe ze met de garnalen bij het fruit en schep alles luchtig door. Verdeel de coctail over 4 kommetjes of schaaltjes. Maak nu de saus: schep op de stijfgeklopte slagroom de andere ingredienten (behalve het paprikapoeder), schep alles voorzichtig door elkaar en proef of de saus lekker smaakt. Schenk de saus over de coctails, strooi er een beetje paprikapoeder over.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats