|
|
|
floridacoctail |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 grapefruit
- 1 sinaasaapel
- 1 appel
- 2 eetlepels rozijnen
- 50-100 g garnalen voor de saus
- de helft van 1/8 l stijfgeklopte slagroom (gebruik de rest, met suiker erdoor, voor het toetje)
- 2 eetlepels tomatenketchup
- 2 eetlepels mayonaise of slasaus
- zout, peper
- 2-4 eetlepels sherry of cognac(vieux)
- 1 theelepel worcestershiresaus
- paprikapoeder
|
|
bereiding: |
|
|
Schil de grapefruit, ontvlies de partjes en snijd ze in twee?n. Was en droog de appel, snijd hem door, haal het klokhuis eruit en snijd hem in blokjes. Voeg de drie fruitsoorten bij elkaar. Week de rozijnen 5 minuten in warm water, giet ze af, doe ze met de garnalen bij het fruit en schep alles luchtig door. Verdeel de coctail over 4 kommetjes of schaaltjes. Maak nu de saus: schep op de stijfgeklopte slagroom de andere ingredienten (behalve het paprikapoeder), schep alles voorzichtig door elkaar en proef of de saus lekker smaakt. Schenk de saus over de coctails, strooi er een beetje paprikapoeder over. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|