laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Hongaarsche paprikaschotel
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:


    800 gr mager rundvlees
    200 gr mager rookspek
    3 tenen knoflook
    4 middelgrote uien
    1 paprika rood
    1 paprika groen
    1 paprika geel
    1 theelepel rosemarijn (gedroogd)
    2 ruime eetlepels hete paprikapoeder
    1 blikje tomatenpuree
    2 laulierblaadjes
    1 fles trapistbier
    50 gram margarine
    4 eetlepels olie
    1 รก 2 stokbroden
    maizena
  bereiding:
    Voorbereiding:
Snij alles voor je begint, het vlees en spek in kleine stukjes,de uien in halve ringen,paprika in reepjes zonder het zaad, de knoflook snijden in kleine stukken (niet persen).

Bereiding:
Verhit de boter en de olie in een braadpan. Bak het vlees in twee gelijke porties goed bruin. Schep het vlees uit de pan en bak het spek in het achtergebleven vet goed aan(net niet knapperig), voeg de uien toe laat deze glazig fruiten, blijf goed omscheppen laat de knoflook kort meebakken,voeg de tomaten puree paprikapoeder,rosemarijn en laulierblad toe,laat dit kort mee bakken, blus het geheel af met het bier en laat alles aan de kook komen. wanneer het kookt vleestoevoegen deksel op de pan en op een kleine pit laten sudderen,(af en toe omscheppen)na ongeveer 50 minuten de paprika\'s toevoegen en nog 10 minuten laten suderen(en omscheppen )op het laatst een papje van maizena toevoegen .

Serveer het met stokbrood

Tip:
die het wat minder pittig willen kan men de paprika poeder vervangen voor milde poeder
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats