laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kipkap van kip
  ingrediënten:
    1 Kg uitgebeend kip vlees van de dij of borst
ui, takje selder, laurierblad, ritsje thym, 1 kruidnagel
muskaat noot,zout en peper en 1 soeplepel kirch(facultief)
gelatine
  bereiding:
    Men kookt het kippen vlees zeer zachtjes tot het gaar is met de ui, selder, thym, laurier en de kruidnagel.
Men neemt het kippen vlees eruit en maalt het door den 8 mm plaat of men hakt het zeer fijn.
Men zeeft het kookvocht en neem daar van 300 gr of 300cl of 3 dl
Men voegt aan het lauwe vocht 20 gr gelatine poeder toe, oftewel 6 blaadjes geweekte gelatine toe, goed kloppen voor de menging.
Dit vocht voegt men bij het kippen vlees en ook zout en peper en muskaat naar smaak en eventueel een soeplepel kirch.

In een kom doen en in de koelkast minstens 12.00 uur laten opstijven.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats