laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Roereieren op zijn vlaams
  ingrediënten:
   

    8 eieren
    2 ansjovisfilets
    1 eetlepel azijn
    125 gram garnalen
    1 eetlepel slagroom
    2 eetlepels melk
    peterselie
    bieslook
    100 gram boter
    8 sneden witbrood
    zout,
    peper
  bereiding:
    Geef de azijn over de ansjovis en laat deze een uur marineren. Breek de eieren in een kom. Was wat peterselie en bieslook en hak beide fijn. Voeg ze bij de eieren samen met de slagroom en de melk. Wrijf de ansjovisfilets tot puree. Doe deze samen met de garnalen bij de eieren. Meng alles goed en geef er weinig zout en veel peper bij. Snij de korsten van de sneden brood. Verhit 60 gram boter in een pan en bruineer hierin de sneden brood aan beide kanten. Leg ze op een voorverwarmde schaal en houd ze warm. Verhit dan de rest van de boter in een pan en doe er het eimengsel in. Bereid de roereieren verder als in Roereieren. Schenk de eieren op de broodcroutons en serveer
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats