|
|
|
Een spiegelei met bacon en warme croissants |
|
ingrediënten: |
|
|
3 of 4 plakken bacon, zeer fijn gesneden
1 of 2 eieren
2 croissants of een doosje met croissant die je zelf kan bakken
2 sinaasappelen |
|
bereiding: |
|
|
Leg de zeer fijn gesneden stukjes bacon in een Tefal-pan (een antifkleefpan). Leg ze mooi naast elkaar en laat ze op een zacht vuurtje goudbruin bakken aan de ene kant en dan aan de andere kant. Als het klaar is, breek je 1 of 2 eieren boven de bacon. Let wel op dat je het eigeel niet laat uitlopen. Je voegt een beetje peper toe, maar geen zout. Dan dek je de pan af met een deksel. Na 2 tot 3 minuten is het klaar. Om zeker te zijn kijk je even of het eiwit mooi gestold en wit is. De croissants koop je ofwel bij de bakker, ofwel diepgevroren in het grootwarenhuis of in de afdeling zuivelproducten. Daar vind je doosjes met vers deeg, dat je moet oprollen en bakken in de oven zoals de bakker dat doet. In beide gevallen volg je de aanwijzingen op het pakket. En dan moet je enkel nog twee sinaasappels persen voor een heerlijk glaasje vers sinaasappelsap. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|