|
|
|
Lamskoteletjes met gebakken asperges |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
12 lamskoteletjes
20 witte asperges, geschild
bosje basilicum, blaadjes fijngesnipperd
100 gr zwarte olijven, ontpit
zeste van 1/2 sinaasappel
sap van een sinaasappel
1 teentje look, fijngesnipperd
olijfolie
100 gr zachte boter
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de ovengrill
Snij de asperges in schuine stukken
Meng de basilicumsnippers door de boter
Wok de asperges in olijfolie, breng op smaak met peper en zout, voeg er de laatste 2 minuten de olijven, look en sinaasappelzeste aan toe
Schep de aspergemengeling in een ovenschaal en besprenkel ze met sinaasappelsap, verdeel er de basilicumboter in vlokjes over en laat de boter enkele minuten onder een hete grill smelten
Bak intussen de lamskoteletjes goudbruin aan beide zijden in olijfolie, kruid met peper en zout
Verdeel de gebakken asperges over voorverwarmde borden en schik op elk bord 3 lamskoteletjes. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|