laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kersentaartjes
  ingrediënten:
   

    60 gr amandelpoeder
    15 gr boter
    45 gr bloem
    3 eieren
    90 gr suiker
    1 zakje vanillesuiker
    250 gr ontpitte kersen
  bereiding:
    Was en ontpit de kersen.
Verwarm de oven op 180°C.
Splits de eieren en klop het eiwit met een snuifje zout tot stevige sneeuw.
Klop de dooiers met de suiker en vanillesuiker op tot ze witromig zijn en roer er dan het amandelpoeder door.
Haal de kersen even door wat bloem om te vermijden dat ze straks naar de bodem van de bakvorm zakken.
Roer de rest van de bloem en de kersen door het dooierbeslag en spatel er tot slot voorzichtig het eiwitschuim door.
Boter vormpjes in en bekleed ze met bakpapier.
Giet de bereiding erin en zet de taartjes 15 minuten in de oven. Controleer met een mespunt of ze gaar zijn.
Stort de taartjes uit hun vorm en laat ze afkoelen op een rooster.

Tip:
Je kunt in plaats van kersen kleine stukjes abrikoos gebruiken.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats