|
|
|
Romige champignonsoep |
|
ingrediënten: |
|
|
2 eieren
20 gram boter of margarine
500 gram champignons, in plakjes
2 sjalotje, fijngesneden
1/2 liter groentebouillon (van tablet)
2 dl Room Culinair
1/2 dl droge sherry
2 eetlepels fijngesneden bieslook |
|
bereiding: |
|
|
Eieren in 8 minuten hardkoken.
Eieren pellen en fijnhakken.
In boter champignons 5 minuten zachtjes bakken.
1/3 deel van champignons uit pan nemenen achterhouden voor garnering.
Sjalotjes met rest van champignons 2 minuten meebakken.
Bouillon toevoegen en soep 15 minuten zachtjes laten koken.
Soep pureren, weer aan de kookbrengen en Room Culinair en sherry erdoor roeren.
Soep opsmaak brengen met zout en peper, in borden scheppen en bestrooien met fijngehakt ei, achtergehouden champignons en bieslook. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|