laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kalkoentagine met courgette
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    1 grote ui, gepeld
    1 grote courgette
    100 g gewelde abrikoosjes
    400 g kalkoenfilet
    1 el shoarmakruiden
    1 tl kaneel
    4 el Becel Voor koken, (roer)bakken en braden
    1 blik tomaatstukjes (400 g)
    200 ml kippenbouillon
    eventueel zout
  bereiding:
    Snipper de ui grof. Snijd de courgette in plakken en abrikoosjes in vieren. Snijd de kalkoenfilet in blokjes van 3-4 cm en kruid ze met de shoarmakruiden en kaneel.
Verwarm in een braadpan de Becel Voor koken, (roer)bakken en braden en fruit de ui en knoflook 3-4 minuten zachtjes aan. Schep de kalkoen, courgette, abrikoos, tomaatstukjes en bouillon erdoor.
Smoor het gerecht met het deksel schuin op de pan in 30 minuten zachtjes gaar. Schep alles regelmatig om. Breng de tagine op smaak met zout.

Lekker met couscous en een groene salade.

Vervang de kalkoenfilet door kipfilet. Ook lekker met lamsvlees.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats