laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Wildstoofpotje uit Kaapstad
  ingrediënten:
   

    1 dikke snee witbrood
    250 ml melk
    2 uien, "fyngekap"
    2 eetlepels olijfolie
    5 theelepels kerriepoeder
    1 eetlepel abrikozenjam
    1 kilo runder- of lamsgehakt
    1 ei, "geklits"
    12 amandelen, "gestamp"
    100 gram rozijnen
    2 eetlepels wijnazijn

    Overige ingredienten:
    3 eieren, "geklits"
    250 ml melk
    125 ml room
    zout en peper
  bereiding:
    Het brood in 250 ml melk weken en kneden.
De ui in de olijfolie fruiten.Kerriepoeder, abrikozenjam en gehakt toevoegen. Goed roeren tot vlees gaar en rul is.Dit mengsel toevoegen aan het brood en de melk. Daar het ei, amandelen en rozijnen aan toevoegen. Goed mengen en op smaak brengen met zout en peper.In een ovenschotel scheppen en 20 minuten op 160°C in de oven. Overige ingredienten mixen en over de gehaktschotel gieten. Vervolgens nog eens 20 minuten in de oven op 160°C. Serveren met rijst en tuttifrutti of enige andere groente
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats