|
|
|
Wildstoofpotje uit Kaapstad |
|
ingrediënten: |
|
|
1 dikke snee witbrood
250 ml melk
2 uien, "fyngekap"
2 eetlepels olijfolie
5 theelepels kerriepoeder
1 eetlepel abrikozenjam
1 kilo runder- of lamsgehakt
1 ei, "geklits"
12 amandelen, "gestamp"
100 gram rozijnen
2 eetlepels wijnazijn
Overige ingredienten:
3 eieren, "geklits"
250 ml melk
125 ml room
zout en peper |
|
bereiding: |
|
|
Het brood in 250 ml melk weken en kneden.
De ui in de olijfolie fruiten.Kerriepoeder, abrikozenjam en gehakt toevoegen. Goed roeren tot vlees gaar en rul is.Dit mengsel toevoegen aan het brood en de melk. Daar het ei, amandelen en rozijnen aan toevoegen. Goed mengen en op smaak brengen met zout en peper.In een ovenschotel scheppen en 20 minuten op 160°C in de oven. Overige ingredienten mixen en over de gehaktschotel gieten. Vervolgens nog eens 20 minuten in de oven op 160°C. Serveren met rijst en tuttifrutti of enige andere groente |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|