Cocktail van rivierkreeftjes |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
4 kleine rijpe trostomaten
1 stengel bleekselderij
250 g rivierkreeftjes
eventueel zout
versgemalen peper
6 el Becel Dressing Light
2 el witte vermout of medium dry sherry
0.5 tl chilipoeder
1 el peterselie, fijngehakt |
|
bereiding: |
|
|
Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Schil de stengel bleekselderij met een dunschiller en snijd hem in kleine blokjes.
Schep in een kom de tomaat, bleekselderij en rivierkreeftjes door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de cocktail in wijde glazen.
Roer in een kommetje de Becel Dressing met de vermout en chilipoeder tot een sausje. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de dressing over de rivierkreeftjes. Strooi de peterselie erover.
Lekker met vers geroosterd casinobrood.
Vervang de rivierkreeftjes door (Hollandse) garnalen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|