Kabeljauw uit de microgolfoven met mosterdsaus |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 2 personen:
1 dunne prei
300 g kabeljauw
0.5 el citroensap
zout
versgemalen peper
2 el droge, witte vermout
1 el grove mosterd
2 el Becel pro.activ |
|
bereiding: |
|
|
Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen. Verdeel de preiringen over de bodem van een magnetronschaal. Wrijf de kabeljauw in met citroensap, zout en peper en leg de vis op de prei. Sprenkel de vermout en 1 eetlepel water erover. Verwarm de kabeljauw afgedekt ca. 6-8 minuten in de magnetron op 600 watt. Schenk het vocht van de vis in een kommetje en klop met een garde de mosterd en Becel pro.activ erdoor tot een mooi licht gebonden saus ontstaat. Breng de saus op smaak met zout en peper. Verdeel de kabeljauw en prei over twee borden en schep de saus erover.
Lekker met gekookte krielaardappeltjes en een frisse salade. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|